Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Hieronta

Hyvin usein kireydet lihaksissa ovat joko lihaksen liiallisesta tai liian vähäisestä kuormituksesta tai trauman aiheuttamia. Hieronnasta on näihin ongelmiin usein apua, ja vahvalla ammattitaidolla pystymme ohjaamaan asiakkaan tarvittaessa toisen erikoisalan ammattilaisen puoleen, mikäli toivottua tulosta hieronnalla ei saada aikaiseksi.

Klassinen hieronta
Klassinen hieronta on perinteisin menetelmin tehtävää kudosten pehmytkäsittelyä, jonka tavoitteena on lihaskireyden ja lihasjännityksen laukaiseminen. Muokkaamalla lihaksia erilaisin ottein verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat, kivut lievittyvät ja kudosten uusiutuminen tehostuu.

Hieronta KIPUUN
Kipu on henkilökohtainen kokemus, joka on aina otettava vakavasti. Kivun hoidossa asiakkaalle on varattu normaalia enemmän aikaa, koska kipu voi oleellisesti hidastaa toimimista. Kivun hoidossa käytetään klassisen hieronnan tukena eri kivunhoitomenetelmiä, kuten poikittaishierontaa, fascian eli lihaskalvon käsittelyä ja trigger- eli kipupistekäsittelyä. - Luonnollisesti aina kivun sallimissa rajoissa. Kinesioteippaus tehdään tarpeen mukaan.

Rentouttava kivunhoito
Rentouttavaan kivunhoitoon sisältyy jalkojen heijastepisteiden käsittely sekä kipualueen hoito fascian ja triggeripisteiden käsittelyllä klassisen hieronnan tukena. Kinesioteippaus tehdään tarpeen mukaan.

Hieronta-mix
Hieronta-mixissä yhdistyvät klassinen hieronta, fascian ja triggerpisteiden käsittely sekä vaihtoehtoisesti vyöhyketerapia tai päänhieronta. Asiakkaan toiveiden mukaan hoidon alussa katsotaan, millainen painotus eri menetelmillä on hoidon aikana. Kinesioteippaus tehdään tarpeen mukaan.

 

Trigger-pistekäsittely
Triggerpiste eli kipupiste voi aiheuttaa säteilykipua ja lihasjännitystä joskus pitkällekin triggerpisteestä olevalle alueelle. Kipeytynyttä lihasta hoidetaan venyttämällä kylmähoidon kera, manuaalisesti painamalla tai syväkitkahieronnalla – tavoitteena kivun lievittyminen.

Fascian käsittely
Lihaskalvon eli fascian käsittely on venyttävän hieronnan tapaista käsittelyä. Käsittelyn tavoitteena on saada fascia venymään, ja samalla aineenvaihdunta lihaskalvossa paranemaan. Fascian käsittelyssä kudoksen liikkuvuus paranee, jolloin samalla usein myös kipu lievenee.

Kinesioteippaus
Kinesioteippaus ennaltaehkäisee lihas­väsymystä ja kramppeja, vähentää kipua ja turvotusta, lisää liikkuvuutta ja lihasvoimaa sekä vaikuttaa lihastoimintaan. Teippaus tukee elimistön omaa paranemis­prosessia verenkierto- ja imuneste­järjestelmän sekä neurofysiologisten tekijöiden kautta.